Міні-кекси “Шоколадні”

На 6 порцій кексів чи 1 великий Вам знадобиться:

150г. молочного шоколаду

250 г. муки

1 пакетик розпушувача

1 ст.л. какао

200 г. вершкового масла

230 мл. світлого сиропу

4 яйця

100 мл. червоного вина

150 г. рубленого фундука

Для прикраси: 200 г. чорного шоколаду

1. Змішати муку з розпушувачем та какао.

2. ВЕршкове масло розтопити, остудити і змішати з сиропом та червоним вином і яйцями.

3. Сухі інгредієнти змішати з яєчною масою і вимісити тісто. В останню чергу додати тертий молочний шоколад.

4. Формочки змастити жиром і посипати паніровочними сухарями. Розігріти духовку до 175 градусів. Тісто розложити по формочках і випікати 30 хв. (великий кекс випікають 60-70 хвилин).

5. Готові кекси остудити в формах. Перевернути форми на тацю – вияняти кексики.

6. Підготувати поливку: розтопити чорний шоколад на водяній бані. Полити кекси зверху , дати шоколаду охолонути.

Схожі публікації:

Tags: ,

Leave a Comment